Одговор Црвеног крста Ковин на позив Општинског штаба за ванредне ситуације – припрема пакета помоћи пензионерима према посебним критеријумима

У уторак, 14.04.2020, на позив Општинског штаба за ванредне ситуације за територију Општине Ковин, Црвени крст Ковин укључио је своје волонтерске ресурсе у припрему пакета помоћи за пензионере са територије општине Ковин којима ће се они дистрибуирати према установљеним критеријумима.

У активности је учествовало 11 наших волонтера, обучених у оквиру програма Деловања у несрећама. Специфични тренинг овог програма, који је обухватао појединости као што су магацинско пословање, формирање ланаца паковања, контрола паковања и координација волонтера били су од великог значаја.

Целокупна активност волонтера Црвеног крста Ковин реализована је у складу са повећаним мерама личне и опште заштите у оваквом простору, које су препоручене за превенцију заразе од КОВИД-19.

Дистрибуција пакета за пензионере, према критеријумима дефинисаним од стране Општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Ковин, а уз помоћ спискова Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање је почело већ данас, док ће се наставити и у наредним данима.