Кухиња Црвеног крста Ковин због потреба корисника повећала број адреса за достављање хране за 100%

Од почетка Ванредног стања у Републици Србији, Кухиња Црвеног крста Ковин припрема редован број оброка – 440 дневно, али уз измењени режим рада.

Корисницима који храну узимају на дистрибутивном пункту кухиње скренута је пажња на превентивне мере, дати су савети, креиран је ред са размацима између корисника, док је сам процес преузимања хране успостављен тако да се строго искључује контакт између судова и запослених у кухињи са корисницима и судовима који они доносе за храну.

Поред тога, број корисника који храну добијају на кућну адресу повећан је на 60, што је готово 100% већи број од редовног. Црвени крст Ковин се на овај корак одлучио обзиром да је део корисника кухиње старији од 65 година и/или има хроничне болести које их сврставају у групу са повећаним ризиком од заразе КОВИД-19.

Самим тим, можемо закључити да је Црвени крст Ковин, и овога пута, наставио да одговара на потребе локалне средине у којој делује, по чему је традиционално препознатљив.