Активности Црвеног крста Ковин у „Дечијој недељи“

Црвени крст Ковин и ове године реализоваће низ активности поводом дечије недеље.

У понедељак 5.10.2015. од 11:30 одржаће се показна вежба у пружању прве помоћи за ученике свих разреда основне школе „Јован Јовановић Змај“ Ковин. Поред вежбе планирано је и реализовање школе реанимације, као и промоција активности у којима су млади циљна група.

У уторак 6.10.2015. од 9:30 у нашим просторијама дружићемо се са ученицима трећег разреда основне школе „Ђура Јакшић“ Ковин. У пријатном окружењу ученици ће се упознати са радом Црвеног крста, као и са пројектом „Бар код“, који млади Црвеног крста Ковин реализују уз подршку Министарства омладине и спорта у оквиру програма „Млади су закон“ и ресурс центра – Центар за развој цивилног друштва из Зрењанина.

У среду 7.10.2015. реализоваће се две показне вежбе у пружању прве помоћи за ученике од 1. до 4. разреда основне школе (9:30) и ученике од 5. до 8. разреда основне школе „Ђура Јакшић“ Ковин.

Четвртак, 8.10.2015, резервисан је за традиционалну „Трку за срећније детињство“. У улици Цара Лазара, као и на централном градском тргу, одржаће се традиционалне трке свих ученика основних школа. Црвени крст Ковин је главни носилац ових активности, а поред трке организоваће се и пригодно послужење, као и промоција активности, где би смо издвојили и други пројекат из програма „Млади су закон“ – „Заједно до здравља“, који реализује омладинска теренска јединица „Дуга“ Црвеног крста Ковин.