Два нова пројекта волонтера Црвеног крста Ковин

mosРесурс центар ја Јужнобанатски округ, уз подршку партнерске организације „ЦЕПТА“ из Панчева, одобрили су у оквиру програма „Млади су закон“ Министарства омладине и спорта два пројекта чији су креатори наши млади волонтери.

„Бар код“ је пројекат неформалне групе „Млади Црвеног крста Ковин“ . Тема пројекта је превенција трговине људима, а у току пројекта планиран је низ вршњачких едукација, обука за едукаторе, као реализација савремене искуствене едукације.

„Заједно до здравља“ је пројекат Омладинске теренске јединице „Дуга“ Црвеног крста Ковин, неформалне омладинске групе која делује у оквиру Црвеног крста Ковин. Пројектни тим чине студенти и дипломци Високе здравствене школе струковних студија у Београду и Медицинског факултета Универзитета у Београду, као и средњошколаца ученика медицинске школе и оних који имају жељу да студије наставе у овом правцу. Пројекат је намењен едукацији ученика основне школе на територији општине Ковин о здравим стиловима живота, применом савремених здравствено васпитних метода.