Низ активности у Дубовцу

Црвени крст Ковин наставио је са обележавањем Недеље Црвеног крста 09.05.2015. у Дубовцу.

Централна активност представљало је Општинско такмичење у пружању прве помоћи за подмладак и омладину, на којем су учешће узели млади из Ковина, Баваништа, Гаја и Дубовца. Поред волонтера Црвеног крста Ковин, велику помоћ у реализацији дало је Добровољно ватрогасно друштво „Дубовац“, како у уступању просторија за припрему терена, тако и у људству и опреми у циљу што боље симулације такмичарских полигона. Победничке екипе оствариле су право да представљају нашу општину на покрајинском такмичењу које ће се одржати 30. и 31. маја у Сомбору. У обе категорије победничке екипе су из Ковина.

Упоредно са овом активношћу одржана је и провера Реалистичког приказа повреда, оболења и стања, те је одлучено који тим ће нас представљати на покрајинском такмичењу.

Током целог дана инфо пунктови давали су информације грађанима Дубовца о активностима наше организације.

Црвени крст Ковин, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, одржао је акцију добровољног давалаштва крви у просторијама Месне заједнице Дубовац, док је на истој локацији одржан и ручак за све учеснике свих активности. Наравно, дубовчани као одлични домаћини, поред испланираних активности припремили су и рибљу чорбу.

Овим активностима становницима Дубовца промовисана је и Месна организација Црвеног крста Дубовац, која је саставни део Црвеног крста Ковин.

Фотографије можете погледати на нашој званичној Фејсбук страници:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1080018398680501.1073741978.236092953073054&type=3

Овим путем захваљујемо се свим организацијама и учесницима на помоћи и подршци.